mandag 30. mai 2011

På ønskelista

Ønsker koster heldigvis ingenting, og her er noe av det som står på lista vår.J16 i svartlakkert eik hadde vært flott foran de store vinduene i stua vår!  Stolen er kjempegod å sitte i, noe som ikke er så rart siden den danske designeren Hans J. Wegner legger vekt på bevegelsesfrihet og ergonomi i designet sitt. . Gyngestolen ble lansert i 1944, og har vært i produksjon siden da. Den leveres av Fredericia furniture, og har håndflettet sete i naturfarget papirgarn. Stolen kan fåes i bøk og eik, ubehandlet, såpebehandlet eller lakkert.En har konkurrent er denne stolen, Stingrey, designet av Thomas Pedersen. Både jeg og mannen holder en knapp på denne, og ser mer denne for oss foran stuevinduet enn J16-stolen. Stolen er bygget for avslapping, men har flere sittemuligheter. Jeg ser for meg å sitte å lese i denne stolen, med utsikt mot Raglamyr og Brakahaug. Stolens utforming er blant annet inspirert av muslingskall. Understellet er av stål, og stolen er konstruert uten tverrgående linjer. Det gjør, i følge nettsiden, at stolens svevende uttrykk kommer bedre fram.
Thomas Pedersens prototype fra 2002 var utført i glassfiber, men i dag fåes den med platsikk- eller finerskall. Finerversjonen ble lansert av Fredericia Furniture i 2008, framstilt i 3D-finer. Det har gjort at den har fått ny omtale og blitt hedret som "nåtidens klassiker". Gyngestolen har fått flere designpriser, blant annet Red Dot Award 2008 og Den Danske Designprisen 2008/2009.


Prisene på disse gyngestolene er vi foreløpig uvitende om, men om vi begge legger i bursdagspengene våre er vi kanskje et godt stykke på vei?


En tredje ting som står på ønskelista er ny lampe over spisebordet. Gubi-lampa Semi hadde vært flott over spisebordet!
Lampa kan fås i diameter på 30 cm, 47 cm og 60 cm. Lampa har fine linjer og en geometrisk form, og den ble til etter en lang korrespondanse mellom arkitektstudentene Torsten Thorup og Claus Bonderup i 1968. Lampen er formet som to kvarte sirkler som er satt sammen på nytt, og derav navnet Semi. Lampen ble verdenskjent da den gikk forbi Arne Jacobsens stol "Mauren" på 80-tallet som det bestselgende danske designproduktet gjennom tidene. 

Så hva velger vi? Lampe eller gyngestol? Hvis lampe, en eller to?
2 kommentarer:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.