søndag 8. mai 2011

En rar ting å blogge om, kanskje...

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle blogge om røyr og skitt i et 1 år gammelt hus, men siden det er flere enn oss som bygger nytt kan kanskje vår erfaringen være nyttig for andre. Vi har lenge slitt med dårlig trykk og varmt vann i dusjen. Når vannet har stått på fullt og gradene har vært på det varmeste, har vi hatt grei lunk og trykket har vært så som så. Med dusjhodet opp ned har det vært ca 40 cm høyde på strålene - ikke så mye med tanke på at det var max. Rørleggerne har flere ganger sagt de skal komme og se på det, men de har ikke dukket opp, tross mange påminnelser. For å i det hele tatt få det gjort, tok JT saken i egne hender i helga.

Da han skrudde av dusjhodet fant han masse skitt i silen. Skitten har kommet med vannet gjennom røret, og da han skrudde ned blandebatteriet lå det masse skitt både inne i røret og i silen. Jeg vil tro dette er vanlig i nye hus, og at det er flere som har opplevd det. En rørlegger bør vite det OG informere kunden! 

Dette måtte dokumenteres, og dermed var det fram med kamera. Med tanke på all skitten er det ikke så rart trykket var dårlig, og spesielt på varmt vann, hvor mesteparten av skitten lå som en demning. Etter at skitten ble fjernet fikk vi en helt ny dusjopplevelse - med trykk og varmt vann!


Det var ikke så lett å få skitten fram på bildet, men øverst til venstre er inn i røret. Øverst til høyre er utgangen for varmt vann og nederst er all skitten samlet. Fysj og fy!
Det verste av alt er likevel sluken i dusjen. JT dro fram dusjen og i sluken fant han rester etter rørleggernes arbeid.


Burde det ikke være naturlig å fjerne slike ting før dusjen settes på plass?


3 kommentarer:

 1. Kjenne til det... hadde det samme her. Men Steinar fiksa det ganske med ein gang, for me visste at det kunne skje.

  Men greit for dokke å få fikset dusjen da:-)

  SvarSlett
 2. Ikkje så lett å lukte seg te at sånn kan skje... derfor burde rørleggerne fortalt det. Nå e det heldigvis i orden her!

  SvarSlett
 3. Å herlega London....:-s Ka e problemet med å rydde etter seg, liksom. Det må me prøva å huska på når det e våres tur. ;) Lene

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.