søndag 14. august 2011

Tilbakeblikk på sommerlige opplevelser

Ferien er så godt som over og i dagens gråvær er det fint å kunne se tilbake på sommerens finvær og sommerlige opplevelser. Ferien vår begynte med en liten Danmarkstur. Vi leide samme hus i Ebeltoft som i fjor, og i år brukte vi tida til det vi ikke fikk gjort i fjor.


Et savn i fjor var turer på stranda, og det ble dermed ført opp på to-do-i-år-listen. Det samme ble det med en liten visitt i Århus, men siden vi hadde småjentene med ble det ikke satt av tid til shopping. Derimot var turen innom Søstrene Grene obligatorisk! I tillegg ble det en tur til Djurs sommerland hvor vi rett og slett nøt dagen. Dette var den eneste parken hvor vi la igjen noen kroner, og hvor vi også dro kortet i fjor. Ebeltoft er en koselig by, og det ble noen småturer i sentrum der også. Der stod blant annet denne sykkelen parkert.


Tilbake i Norge ble det en stopp i Kristiansand hvor vi besøkte noen venner, og hvor vi måtte få med oss en opplevelsesrik dag i Dyreparken. Det ble en runde blant dyrene, hvor vi ble stående lenge å se på ulvene, men de lange stoppene i år var Sabeltanns verden og Kardemommeby.


Vel hjemme igjen ble vi dagen etter vekket opp av gravemaskiner og lastebiler, og for å slippe å høre på meisling og sprenging benyttet vi muligheten til å dra til Suldal og besøkte noen venner.


Når sommeren har vært på sitt beste har vi dratt til Aksnes og fått sol på de vinterbleike kroppene våre. Sommer og strandliv hører sammen, og i år har vi benyttet alle sjansene vi har hatt. Det gjør godt nå! Det er godt å avslutte sommeren og vite at vi faktisk har vært flere dager på stranda!

Hovedaktiviteten i år har vært krabbefiske. Slik blir fangsten når far ikke er med.

Og slik er fars fangst. Vår kommende 5-åring sier at mamma fanger babykrabber, mens pappa fanger store krabber. Bedre kan det visst ikke sies... Må innrømme jeg er litt redd for at de skal klype meg, og den redselen trenger ikke ungene å se...


Minstejenta vår ble 3 år i sommer, og det måtte selvsagt feires! Dagen etter var det dåp på Åkra, hvor vikarpresten var så uheldig å få hjernteppe og glemte hva han skulle si etter at barnet hadde fått vann på hodet. Beklageligvis var det ingen fra benkene som kunne hjelpe han.


Alle 7 som skulle døpes den søndagen ble likevel døpt og vi var med på feiring på Liknes etterpå. Det regnet godt etter gudstjenesten, men heldigvis kom sola fram etter hvert og det gikk an å ta deler av feiringen ute.


Vi har støttet opp om det lokale og tilbrakt en formiddag på Haugaland Zoo. Ungene syns det var kjekt med alle dyrene, og vi voksne var imponert over alt ei sjel har fått til og klarer å drive. Vi har også vært på Soma gård i Sandnes, en gård med flere ansatte og som derfor er litt mer velstelt. I tillegg har Soma gård det vi syns Haugaland Zoo mangler - lekeapparater. 


Usikker på hvor mange sommerfugler vi kommer til å se framover, men denne så vi i skogen der vi bor. 


Håper du har hatt en fin ferie med mye kjekt å se tilbake på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.