lørdag 15. oktober 2011

Hjemmelaga knekkebrød

Disse hjemmelaga knekkebrødene er kjempegode, og enkle å lage! Vi har kjøpt økologiske ingredienser på helsekost, men det er også mulig å få tak i alt, bortsett fra fiberhusk, på vanlig matbutikk. Fiberhusk har vi bare funnet på helsekost. Oppskriften er som følger:



  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1,5 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 2,5 dl kruskakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 5-6 dl vann

Bland sammen alt det tørre i ei bolle:

tilsett vannet og rør godt:

fordel røra på et bakebrett:

Steik i ovnen på 160 grader. La brettet først stå i ovnen i 10 min før du tar det ut og deler "deigen" opp i stykker med en pizzaskjærer. Sett brettet tilbake i ovnen og stek videre i 50 min. Tilslutt lar du knekkebrødene tørke ved å ha de i ovnen i 10 min med åpen dør, fortsatt på 160 grader.

Nå er de ferdige og du kan knekke de opp og avkjøle på rist!

Mmmmmm!!!

4 kommentarer:

  1. Mmm, ser veldig gode ut de knekkebrødene!

    SvarSlett
  2. Ja, det såg ikkje feil ut!!! :-p

    SvarSlett
  3. De er kjempegode! :) Regnet ut kaloriinnholdet i dem en gang. Du ganger antall gram med 8, dvs hvis du spiser 20 gram knekke, har du 160 kcal. Greit å vite for meg, men kanskje ikke for deg??? :) hehe

    Anyway. Fiberhusk får du i alle fall på Meny. Vidundermiddelet:)

    SvarSlett
  4. Veldig greit å vite for meg og det ;) de metter ganske godt, og det er jo litt greit...

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.