fredag 21. oktober 2011

Himmelsk # 55

4987378325_b77095bd20_b[1]

De siste ukene har det blåst nesten kontinuerlig og regnet en god del. Inni mellom glimter det til med mindre vind og da skynder vi oss ut! I går kunne vi se en flott regnbue utenfor stuevinduet, og med kamera i nærheten var det bare til å gå ut og knipse. Skulle nok ønske at zoomen var litt bedre, men fin regnbue var det uansett. Nesten som vi kan se skatten lyse opp!


Regnbuen har opptatt fysikere og matematikere helt siden antikken. Den første som ga en tilfredsstillende forklaring av regnbuen, var Teoderik av Frieberg, på begynnelsen av 1300-tallet. Regnbuen oppstår når solen skinner gjennom regndråper i atmosfæren og regnbuen blir sterkere hvis regndråpene er store.Tradisjonelt regner man med 7 hovedbånd i regnbuen, selv om det strengt tatt bare er 6. Indigo er regnet med for å oppnå tallmagi! På bakken ser det ut som regnbuen blir avsluttet på hver side i terrenget, men sett fra fly vil regnbuen ses som en komplett sirkel (kilde: wikipedia).

Flere regnbuer og andre himmelske bidrag finner du her hos Petunia.
7 kommentarer:

 1. Hei og hopp :) Fint bilde av regnbuen :)
  Ved enden av regnbuen skal det være en gryte full av gull :) vi prøvde alt vi kunne å finne enden da vi var små.. men vi fant den ikke hehe
  Takk for koselig kommentar på bloggen min :) Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 2. Godt gjort å bare få regnbuen på film, fint bilde ! :0) Ha en riktig God Helg ! :0)

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig glad i regnbuen :) Men å få tatt ett sånt fint bilde som du har, det har jeg ikke klart :)

  SvarSlett
 4. Flot regnbue på den mørke himmel.. :-)

  SvarSlett
 5. Så fint regnbuebilde! Blinkskudd i rett øyeblikk! ;)
  God helg!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.