torsdag 2. juni 2011

Et ørlite snev av nostalgi i heimen

I følge Wikipedia er nostalgi en lengsel tilbake til tidligere tider, gjerne i ens eget liv. Jeg tror vi alle lengter tilbake til tidligere tider av og til. DBS sin Nostalgi står i garasjen, proppet med mange minner.


Sykkelen fikk jeg til bursdagen før jeg skulle på kor, en onsdag da jeg gikk på videregående. Den var min følgesvenn fra slutten av videregående og til vi flyttet hjem fra Oslo etter endt studier. En utrolig god og praktisk sykkel som jeg gjerne skulle ha brukt mer. Både korga og Brelett-bagasjebrettet har vært kjempe nyttig, og den gode støtta har gjort susen. Det er kun én ting som er dumt med denne - 3 gir er tungt på en ellers tung sykkel, men det gir god muskeltrening! Ukas trim var unnagjort etter tur/retur Sandviken - Landås, 5 dager i uka. Da vi flyttet hjem ble den byttet ut med en lettere sykkel med 21 gir, og har siden stått og hvilt seg. Den gir meg fremdeles mange gode minner og jeg savner å bruke den. Jeg syns det både er vanskelig og vondt å kvitte meg med den, men nå er det stor fare for at den blir solgt. På en gave jeg fikk til jul et år stod det: "Fra din trofaste venn, sykkelen". Den var virkelig trofast. 

Da jeg kom på jobb i går stod det en flott blomst på pulten min. Det var en bursdagshilsen på forskudd fra en kollega som skal gå av til sommeren. Hun er utrolig dyktig og jeg er heldig som får jobbe tett sammen med henne og lære masse. Hun blir et enormt savn etter ferien og jeg gruer meg til siste dag før ferien. Jeg er utrolig dårlig på avskjeder, så dette kommer nok til å bli en tårevåt dag... Det hadde ikke gjort meg noe å satt på bremsen nå, for eksempel ett år... 


Denne blomsten er full av blåklokker og den passet kjempegodt i vinduet på kjøkken. Jeg husker en gang jeg gikk tur med mormor da jeg var liten. Vi var ute og gikk tur der hun bodde og i grøftekanten stod det noen blåklokker. Hun sa at jeg kunne smake på de, noe jeg gjorde. De smakte ingenting. 

Tidligere denne uka ryddet vi på avdelingen på jobb og da dukket denne nostalgiske boksen opp. Den hadde vært perfekt til HEs klistremerker, og siden det ikke var noen andre som ville ha den tok jeg den med meg. Jeg elsker bokser og esker i alle slags fasonger og størrelser, og syns det er fantastisk å kunne sortere og putte ting oppi. Små gleder... 


Siste snev av nostalgi er en bitteliten eske som dukket opp igjen da jeg flyttet klærne mine over i det nye klesskapet for noen dager siden. Esken fikk jeg etter en av svigers syndenturer for noen år tilbake. Oppi lå et smykke som nå har fått plass på smykketreet, og esken var perfekt på soveromskommoden.


Nå skal resten av langhelga nytes, og litt finere vær hadde gjort susen  :)

3 kommentarer:

 1. eg ønske meg sykkel med korg, men vil helst ha litt mer gir:-P Men sikkert ikkje nåke problem å selge an, visst du ende opp med det istedet for å ha an sjøl;-)

  SvarSlett
 2. Ønsker dere en riktig god langhelg!!

  SvarSlett
 3. Takk for det, Annette! Den starta utrolig bra i dag og håpe fortsettelsen blir lika fin.
  I morgen formiddag e den visst vekk, Rita. Vemodig, men kjekkere den blir brukt enn at den står te pynt!

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.