mandag 19. september 2011

Mandagstema - HØSTDet er mandag igjen, og med det mandagstema hos Helene. Denne ukas tema er høst, og hva passer vel bedre enn det nå når høsten faktisk står på trappa? Det første synlige tegnet på at høsten er ankommet hos oss er lett synlig på terassen. Sommermøblene flytter inn i garasjen, og terassen står ensom og tom igjen.


For at det ikke skal være så altfor trist og tomt har vi i helga byttet ut de visne sommerblomstene med et av høstens fine smykker - nemlig lyngen. Vi har frisket opp med lyng både på terassen, ved vaskeromsinngangen og utenfor garasjen.


Lyng trenger mye vann, og for å slippe å lure på om vi har vannet har vi satt lyngen slik at den får dusje seg i det nesten daglige, iallefall ukentlige, høstregnet. 
  

Garasjen er vi for øvrig superfornøyd med, og det er fantastisk å kunne sette seg inn i bilen uten å bli gjennomvåt. Det er kanskje unødvendig å si at vi gleder oss til å slippe å skrape bilen hver morgen når nattefrosten kommer?


For mange er høsten forbundet med bøker, strikketøy og noe varmt i koppen. For så vidt er det det for meg også, problemet er bare å få satt av tid til det. Kveldene fylles fort opp med jobb, så strikketøyet bor for det meste i korga si. Boka ligger klar på nattbordet, og venter på å ta meg videre på reisen. For øyeblikket er det Lisbeth Salander og Jenta som lekte med ilden som forfører meg, men også her går det litt for sakte. Det er forferdelig irriterende. Selv om boka både er kjempegod og spennende, har jeg lite å komme med når Jon Blund dukker opp på kvelden. Da hjelper det ikke at jeg bare har lest noen få sider.


Men te i koppen er det heldigvis lett å finne fram! Jeg har mange gode teer i skapet som jeg gleder meg til å smake på utover høsten! Håper du koser deg med høstens goder der du er :)

Flere høstlige bidrag ser du her.

7 kommentarer:

 1. Det er mange gode sider med høsten; den beste er at vi da kan høste av markens grøde. Mitt innlegg denne uken handler om det...
  Så flotte krukker dere har til blomster og lyng.
  Vi har dessverre fått mang en slik ødelagt av vintres frost....
  Gode stemningsfulle bilder du deler. Hurra for det

  SvarSlett
 2. Det kan være lurt å la jobb være jobb og prioritere litt andre sysler også... Jeg snakker av erfaring; gikk på en lettvegg rundt årsskiftet og er fortsatt sykemeldt. NÅ nyter jeg strikking, blogging og lesing i stedet for jobb på kveldene :-) Ta vare på deg selv. <3

  SvarSlett
 3. Vær glad det tar litt tid å komme gjennom bøkene. Da varer de lengre. Jeg sluker bøker, og har lest altfor mange av dem. Ha en fin tirsdag, Anne Linn!

  SvarSlett
 4. Hei Anne-Linn!
  Lenge siden jeg hatt tid til å legge igjen en kommentar hos deg (og andre). Tidene er hektiske; to i jobb, to på skolen og en i barnehagen. Håper alt står bra til med dere i travle høsttider. Veldig kjekt å følge med på innleggene dine:-)
  Klem

  SvarSlett
 5. Høsten er på trappene og det er vel ventet?
  La jobb være jobb, noen timer og gi deg bøkene i vold.
  Takk for fin "rundtur".

  Ha en fin tirsdag

  SvarSlett
 6. Koselig bidrag! Lyngen er vakker, jeg har masse av den på fjellet i hagen:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 7. Det ble fint rundt huset deres til tross for at hagemøblene er satt innendørs :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.