torsdag 1. september 2011

Hva gjør man med Pippi?

Det er ikke alle som liker bøker. Jeg syns jeg er heldig. Jeg liker bøker. Det har jeg alltid gjort. Man skal ha respekt for bøker, enten man liker de eller ikke. Syns jeg. Mine jenter er glad i bøker. Heldigvis. Jeg gjør mitt for at de skal fortsette med det. "Liker du å lese er du aldri ensom", sier mormor. Jeg er enig.


5-åringen vår liker Pippi, og er nok ikke alene om det. Hun gleder seg til hun blir stor, for da skal hun bli Pippi sier hun. Jeg lar henne leve i troen, enn så lenge.

3-åringen vår er også glad i bøker. Hun kan lukke døra på rommet sitt og sitte å bla i bøker. Sist vi var på biblioteket fant hun ei engelsk barnebok i ei av hyllene. Den tok hun med seg i en sofa og kikket lenge på bildene.


I vårt hus er det ikke lov å rive i bøker. Uansett. Det var lite hyggelig å finne utrevne sider på golvet på loftstua sist uke.. Heldigvis var denne min. En gave fra bokhandleren på Verdens bokdag for mange år siden. Jeg har store vansker med å kaste bøker. Man kaster ikke bøker. Denne mangler nå ei side. Jeg klarer ikke kaste den likevel.

2 kommentarer:

  1. Viktig å skapa leseglede for dei søte små! :)
    Det er aldri kjekt med ødelagte bøker, heldigvis har me sluppe unda foreløbig :)

    SvarSlett
  2. Ja, leseglede e alfa og omega!! det va heldigvis ikkje den versta bokå å riva i, men kjipt va det uansett.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.