søndag 4. september 2011

Lyst på en liten loftstuetitt?

I går kveld ble tanken om å gjøre noe med eldstejenta sitt rom og loftstua satt i verk, og hele husstanden er fornøyd med resultatet. Det tar tid å bo seg inn, men selv om vi har bodd her i 1 1/2 år, er det ikke før nå loftstua begynner å få den formen vi kjenner oss vel med.


Sofakroken har i grunnen vært som den er en stund, og det er vel heller få endringer som kommer til å komme her. Breie armlener med brett fungerer også som bord, og dermed trenger vi ikke så stort bord til sofaen. Større bord ville tatt av romfølelsen, og dessuten er ikke behovet for stort bord til stede i loftstua vår.


Det gamle skrivebordet har fått ny plass, og herfra kan nå utsikten nytes, iallefall fram til høstmørket siger på! Skrivebordet har gode, dype skuffer som rommer mye! Dette er en arbeidsplass som blir mye brukt, og flaten er akkurat passe stor til å dekke det jeg har behov for. Selvsagt hadde det vært kjekt med en lang arbeidsbenk med alt linet opp på rekke, men igjen er det plassmangelen som trakk det lengste strået.


Fram til i går hadde vi ei expedit hylle på 2 x 4 hyller på loftstua, og eldstejenta vår hadde expediten med 4 x 4 hyller på rommet sitt. I går gjorde vi et skifte, og alle bøkene hennes flyttet med inn på loftstua. 


Denne expediten tok mye av romfølelsen på rommet hennes, og det var noe av grunnen til at vi ville bytte den ut med en mindre. I tillegg til bøkene hennes har vi tatt inn alle puslespillene (og de var det ikke få av!) og spillene. Ved å la skrivebordet stå ut fra veggen har jeg fått meg min egen lille krok. Love it!


Nå er både bøker, spill og puslespill lett tilgjengelige for begge jentene, og de har godt med golvplass å kose seg på! Av og til er det også kjekt å sitte inne i teltet å lese!


Mor selv er så langt veldig fornøyd med systemet, og etter hvert kommer også lillesøster sine bøker inn hit.


Puslespillene og spillene våre har ligget i ei skuff, og ting en ikke ser glemmer en også ut at er der. Det gjelder både store og små. Skal tingene bli brukt må de også være lett tilgjengelige, og det vil jeg si de er nå!


Jentene har i dag vært på tur på loftstuebiblioteket, passelig gange fra rommene. Det kan være travelt å være på biblioteket, så etterpå ble det derfor kafébesøk i sofaen. På menyen stod vafler med smør, sukker eller syltetøy, laget av verdens snilleste pappa.


Ha ei fin uke!! 

2 kommentarer:

  1. Den Ikea-hyllen er så genial, og rommer såå mye...men litt for stor for våre bittesmå barnerom ;) Veldig fint hus dere har fått dere !!

    SvarSlett
  2. Så koslig det er blitt. Har selv en loftstue/kontor som er vanskelig å få koslig syns jeg. Expedithyllene finnes i hele huset her, hehe. Kjempekjekk oppbevaring!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.