onsdag 27. juli 2011

Bestemorruter av heksagon

Det er veldig lenge siden jeg begynte på teppe av bestemorruter. Tror det må være snakk om år. Teppe har ligget brakk store deler av tiden, men i sommer bestemte jeg meg for å få det ferdig. Resultatet ble et lite teppe som jentene kan bruke i dukkelek.

I starten festet jeg rutene etter hvert som jeg heklet dem, og tenkte det ville være motivasjon for å hekle flere ruter. Rutene ble ikke festet etter noe mønster, og dermed trengte jeg etter hvert flere og flere ruter for å få en grei fasong- noe som hadde motsatt effekt på motivasjonen.


Jeg så at jeg hadde mye arbeid foran meg, mens jeg mest av alt hadde lyst å bli ferdig og få det avsluttet. Derfor demonterte jeg alle rutene.


For å slippe å ha liggende et evighetsprosjekt valgte jeg å montere rutene på nytt, i stede for å hekle enda flere ruter.


For å hekle disse sammen brukte jeg lyseblått ullteppegarn. Bestemorrutene er heklet av restegarn av ull, spedd på med ullgarn fra Nille. Etter å ha heklet rutene sammen på nytt, heklet jeg en kant rundt hele teppe. Det nymonterte teppe ble bedre enn det gamle, og jeg tror det blir et kjekt teppe til dukkelek!


Neste gang jeg skal hekle teppe av bestemorruter kommer det til å bli av firkanter. Det er lettere å montere, samt lettere å få det i ønsket størrelse og fasong.

FLERE DREPT: Minst 68 personer er døde etter massakren på Utøya. Her har folk lagt roser i Tyrifjorden for å minnes de døde. Arbeiderpartipolitiker Geir Johansen sier han prøvde å varsle om skytingen til politiet, men at han fikk beskjed om at barna måtte varsle selv. Foto: Helge Mikalsen
Selv om jeg blogger om hverdagslige ting, tenker jeg fremdeles på de som ble rammet av tragedien 22.07.11.  

3 kommentarer:

  1. Så kjekt du syns det! - og så e det så kjekt at du e så trofast med å kommentere :)

    SvarSlett
  2. Så flott teppe! :) Det e alltid kjekt når påbegynte prosjekt blir ferdige. Kjenne te det å ha nåke liggande i åravis....

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.