søndag 22. april 2012

Påfyll av energi


Vi har vært på tur, og det er nok ikke så vanskelig å se hvor vi har vært; Bergen! I går ble det en liten sentrumstur med besøk på Bolia (hyggelig, hyggelig), Søstrene Grenes krimskramserier (god te) og Bergen Steinsenter på bryggen. Fascinerende at det går an å være så interessert i og kunne så mye om stein som butikkmannen. For meg er en stein en stein, men mannen på steinsenteret var bokstavelig talt steingal! Og hva kom vi ut med? Stein...


Vennene vi besøkte bor ved Fanafjellet, ikke så langt fra Ole Bulls villa på Lysøen, og i dag tidelig var utsikten fantastisk! Etter hektiske uker gjorde det godt å våkne til dette.


På Fanafjellet ligger Hordamuseet, avdeling Setermuseet, og her tok vi turen i dag. Ved inngangen kunne vi lese at "museet har som oppgåve å syne den gamle folkekulturen i Hordaland. Setermuseet skal ivareta dei materielle kulturminna om stølsdrifta som har vore ein viktig del av næringslivet på Vestlandet. Stølshusa er i hovudsak frå Hordaland, Røldal, Arna, Voss og Fana". Her er det kulturminner helt tilbake til 1680-årene, men mesteparten var fra 1800-tallet.


Vi fulgte stien helt til topps og ble møtt av en fantastisk utsikt! Her kunne vi blant annet se utover mot flyplassen, Sotra og Ulrikken.


Både store og små seg i strålende sol, med grillmat, utsikt, studie av maur som får drue og en hund som jentene trodde var en ulv. 


... med andre ord en kjempefin tur og en herlig helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.