fredag 19. april 2013

Inspirasjonsbok til regn- og ruskeværsdager

365 ting å lage og gjøre - Fiona Watt Erica Harrison Kirsten Tofthagen

Denne boka er full av tips og ideer om ting du kan lage med papir, farger og maling. Boka har enkle beskrivelser som lærer deg en grunnteknikk i forming, etterfulgt av mange ideer til andre ting du kan lage ved å bruke den samme teknikken. Boka er kjekk i bruk både i barnehage og på småskolen, og selvsagt hjemme! 

På hvert oppslag forklares en teknikk, trinn for trinn, med bilde og tekst. Deretter følger eksempel på hva du kan bruke denne teknikken på. Forklaringene og tegningene er enkle slik at de er gjennomførbare for barn. Jeg klarer for eksempel nå å imponere ungene med å tegne prinsesseslott! Hvem hadde trodd det?! Ved å bruke en bestemt grunnform viser boka hvordan den kan brukes til å lage ridderslott, prinsesseslott og spøkelsesslott. 

Andre ideer er hvordan du kan forvandle fingeravtrykk til ulike mennesketyper, lage håndtrykte fisker, filtansikt, storbysilhuett, collage med fisker av avispapir, roboter, snøkrystaller, dyr brettet av papir, papirlenker, magasinfjes (ansikter laget av bilder fra gamle magasiner eller kataloger), blåsemalte monster, bladtrykk, masker, dinglende cowboyer, sjørøverhatter og mye mer! 

Oppslagene har fine farger og er ryddig satt opp, slik at det er enkelt å følge og å bli inspirert. Her får til og med de voksne lyst å prøve! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.