onsdag 2. mai 2012

Black swan


Vi har nylig sett Black swan, en film vi har ventet på lenge på Altiboks. Siden vi aldri fant den der endte vi opp med å kjøpe den. Jeg visste svært lite om filmen i forkant og trodde det var en koselig film dansefilm om Svanesjøen. Så feil kan man ta. Filmen var alt annet en koselig. Den var uhyggelig og ekkel, men veldig god!  

   

Black swan er en psykologisk thriller, og jeg hadde god hjelp av coveret store deler av filmen. Glipen øverst egnet seg godt til kikkehull, mens trikketøyet derimot ble liggende nesten urørt i sofaen. Jeg hadde til tider lyst til å skru av, samtidig var det så spennende at jeg måtte se. 

 

Filmen handler om Nina (Nathalie Portman) som er en begavet, men farlig ustabil ballettdanserinne, på god vei mot stjernene. Livet hennes dreier seg kun om dans og hun bor sammen med moren som er en tidligere ballerina. Moren er svært overbeskyttende og vil ha fullstendig kontroll over henne. Nina er fremdeles et barn på flere områder, hun er en voksen dame som bor på et rosa pikerom med mange kjæledyr. 


Nina får rollen som svanedronningen, en rolle som er ettertraktet av alle ambisiøse kvinner på ballettkompaniet. Regissøren Thomas (Vincent Cassel) mener Nina er perfekt for den skjøre hvite svanen, men mener samtidig hun ikke klarer å slippe seg nok løs som den sensuelle og forføreriske svarte svanen. Rivalen Lily (Mila Kunis) derimot er perfekt for den svarte svanen. Hennes teknikk er slarvete, men hun vet hvordan hun skal more seg.Thomas respekterer Ninas danseteknikken, men sier at teknikk ikke er nok.   

Selv om Nina får rollen føler hun seg ikke trygg og hun må gå inn i seg selv og ta tak i de mørke delene av sinnet sitt for å fremføre rollen perfekt. For å klare å spille den onde tvillingen må hun overbevise Thomas at hun har en sensuell side. 


Thomas og Lily presser henne, noe som gjør at hun begynner å miste taket på virkeligheten. Besettelsen hennes om å være perfekt kommer helt ut av styring, og hun blir sendt inn i et mareritt i våken tilstand som både truer sinnet og livet hennes. Men er Lily i virkelig, eller en hun en fantasi som Nina har skapt for å hjelpe henne til å spille rollen?Bildene er hentet fra google.no 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.