lørdag 31. desember 2011

Ringen er sluttet

Luftslottet som sprengtes - Stieg Larsson Elisabeth BjørnsonHos ark.no kan vi lese: To personer tas inn for øyeblikkelig hjelp på akuttmottaket på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Den ene er Lisbeth Salander, som er etterlyst mistenkt for dobbeltmord. Hun har en livstruende skuddskade i hodet og må opereres umiddelbart. Den andre heter Aleksandr Zalatsjenko, og det er Salander som har gått løs på ham med øks. Luftslottet som sprengtes starter der Jenta som lekte med ilden slutter. Lisbeth Salander har overlevd å bli levende begravd, men problemene hennes er langt fra over. Zalatsjenko er tidligere yrkesmorder i den sovjetiske etterretningstjenesten. Han er dessuten Salanders far, og han har prøvd å ta livet av henne. Sterke krefter vil nå uskadeliggjøre henne en gang for alle. Samtidig graver Mikael Blomkvist i tidsskriftet Millennium i Salanders skjulte fortid.
Luftslottet som sprengtes er den tredje i en serie på tre kriminalromaner om Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander. Gyldendal har tidligere utgitt Menn som hater kvinner (2006) og Jenta som lekte med ilden (2007). Berit Kobro, VG«… et helt usedvanlig sterkt og drivende spennende verk, kanskje noe av det beste som er skrevet på mange år innen nordisk krim. » Turid Larsen, DagsavisenPå siste dag av 2011 ble siste side i "Luftslottet som sprengtes" lest. Jeg har fått lest en god del i jula, og jeg har kost meg med hver en side! Boka har fulgt meg lenge i høst og det er litt vemodig at jeg nå er ferdig med triologien. Jeg skulle i grunnen ønske det var ei bok til i serien... Alle bøkene har vært fantastisk gode, og alle føres opp blant de ti beste! Dersom noen har ei god bok å anbefale hadde jeg blitt veldig glad! Nå har jeg ingen bok på nattbordet, og jeg sover så dårlig dersom jeg ikke får lest før jeg legger meg...

Før jeg nå går i gang med kakepynting vil jeg ønske deg et riktig godt nytt år! Jeg syns det er veldig kjekt at DU titter innom bloggen min :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.